Զրույց ղափամայի մասին

Զրուցակիցս մեր հարևանուհին է։ Նա մանկության շրջանում ապրել է Վայոց ձորի Ելփին գյուղում։ Անիի հետ զրույցի ընթացքում հասկացա, որ իր տատիկը մշտապես պատրաստել է ղափամա։ Նա տեսել, լսել և սովորել է  իր տատիկից։ Քանի որ գյուղերում բնակչության մեծամասնությունը թոնիր է ունեցել, իրենք բացառություն չեն այդ հարցում։ Թոնիր ունենալով՝ պատրաստել էին իսկական ավանդական ղափամա դրա մեջ։ Ճիշտ է ղափամայի բաղադրատոմսը չի փոխվում, բայց ապրելով Երևանում , թոնրի բացակայության պատճառով, այն եփում են ջեռոցում։

Թողնել պատասխան

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Փոխել )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Փոխել )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Փոխել )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Փոխել )

Connecting to %s